گردشگری رویدادمحور، فرصتی کلیدی برای توسعه کردستان/ برگزیدگان جشنواره سفره کُردی معرفی شدند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، گردشگری رویدادمحور را فرصتی کلیدی برای توسعه استان عنوان کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، منصور مهرزاد شامگاه چهارشنبه 12 مهرماه  1402 در جشنواره غذاهای سنتی با عنوان «سفره کُردی» که با حضور فرماندار سنندج، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ سنندج، اعضای شورای اسلامی شهر سنندج و جمعی از مسئولان و علاقمندان به این رویداد فرهنگی در هتل جهانگردی سنندج برگزار شد، گفت: در طول چند روز اخیر جشنواره‌های متعددی از جمله جشنواره موسیقی اقوام و جشنواره هزار دف در سطح استان برگزار شده است.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان با بیان اینکه  شهرستان سنندج از 16 لغایت 21 مهرماه میزبان هشتمین نمایشگاه منطقه‌ای صنایع‌دستی غرب کشور است، اظهار کرد: این نمایشگاه با حضور هنرمندانی از  استان‌های کردستان، کرمانشاه، همدان، آذربایجان غربی، ایلام و زنجان به مدت یک‌هفته در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی شهرستان سنندج برگزار می‌شود.

 

او صنعت گردشگری را پس از صنایع نفت و خودروسازی به عنوان سومین صنعت درآمدزای جهان نام برد و افزود: خوشبختانه استان کردستان توانسته است در برگزاری رویدادهای گردشگری رتبه برتر کشور را کسب نماید.

 

مهرزاد عنوان کرد: انتخاب معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، به عنوان معاون برتر گردشگری کشور در ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز ۱۴۰۲، افتخاری دیگر برای استان کردستان بود.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان یادآور شد: در راستای توسعه گردشگری به شکلی جدی ورود کرده‌ایم که امیدواریم با توسعه گردشگری متعهدانه و مسئولیت‌پذیر و اتخاذ تدابیر هدفمندانه در این صنعت بیش‌ازپیش شاهد رونق گردشگری در استان باشیم.

 

فرماندار سنندج هم در این جشنواره گفت: طی دوسال گذشته با تدابیر و برنامه‌ریزی مدیریت عالی استان، برنامه‌های متعددی برای توسعه و پیشرفت منطقه تدوین شده است.

 

حسن عسگری اظهار کرد: در هفته‌های آینده با سفر ریاست‌جمهوری به استان، چندین پروژه با اعتباری بالغ بر 30 هزار میلیارد ریال کلنگ‌زنی و افتتاح می‌شود.

 

فرماندار سنندج با بیان اینکه در منطقه غذاهای محلی متناسب با فصول سال داریم، افزود: امید است با برگزاری چنین جشنواره‌هایی ضمن ترویج غذاهای سنتی و سالم، در راستای توسعه فرهنگی و گردشگری منطقه اقدامات مهمی انجام شود.

 

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج هم گفت: در جشنواره غذاهای سنتی با عنوان «سفره کُردی»  22 نفر از فعالان حوزه گردشگری حضور داشتند و بیش از 50 نوع غذای سنتی و محلی خود را در این جشنواره ارائه کردند.

 

امیر صادقی با بیان اینکه شرکت کنندگان در سه بخش غذاهای اصلی، پیش‌غذا، دسر و دمنوش با هم به رقابت پرداختند، اظهار کرد: اصالت غذا، اصالت پیش غذا، طعم، مزه و مواد تشکیل دهنده، سفره‌آرایی و چیدمان سنتی، رعایت نکات بهداشتی، خلاقیت در ارائه غذا، دسر، شیرینی و دمنوش محلی از جمله مواردی بود که برای امتیازدهی مورد توجه داوران حاضر در جشنواره قرار گرفت.

 

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج افزود: از این میان  5 نفر به‌عنوان نفرات برگزیده و یک نفر به‌عنوان سفره برتر انتخاب شدند.

 

او هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی انواع خوراکی‌های بومی منطقه و حضور در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها برای ارائه غذاهای محلی  عنوان کرد و گفت: این جشنواره به‌همت این مجموعه و با همکاری شرکت توسعه هتل‌سازی دریا، کارا پرواز سلامت پارس، هتل جهانگردی سنندج، هتل شادی سنندج، شرکت ماد آلند دیار دیاکو و شوان گشت به‌مدت یک‌روز در سنندج برگزار شد.

 

صادقی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 10 نوع غذای محلی سنندج در فهرست آثار ملی ثبت شده است، یادآور شد: همایش ثبت غذاهای محلی بیستم مهرماه در استان کرمانشاه برگزار می‌شود که شهرستان سنندج با 3 پرونده در این همایش حضور خواهد داشت.

 

عضو شورای اسلامی شهر سنندج هم در این جشنواره  غذاهای محلی را از جاذبه‌های گردشگری استان برشمرد و بر لزوم حفظ و احیای آن در منطقه تاکید کرد.

 

بهروز ابراهیم‌آبادی گفت: غذاهای سنتی از داشته‌های ارزشمند این منطقه است که حفظ و احیای آن و انتقال این هنر نیاکانمان به نسل آینده از وظایف ماست و باید مورد توجه قرار گیرد.

 

رئیس کمیسیون حاشیه و نواحی منفصل شهری اظهار کرد: در این راستا شورای اسلامی شهر سنندج با برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت‌های لازم در نظر دارد در سه نقطه از شهر سنندج 100 غرفه غذا و موسیقی راه‌اندازی کند.

 

او یادآور شد: امیدواریم با همکاری و تعامل میان نهادهای مربوطه و مردم بتوانیم در راستای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی منطقه اقدامات مهمی انجام دهیم.

 

گفتنی است در پایان این مراسم و از 22 سفره حاضر در این جشنواره، به ترتیب از فرشته بزرگی، آزاد بهرامی،؛ بهزاد مرادی، فرزانه فتاحی و مهران  آغه‌ویسی به عنوان نفرات برتر و از سروه امینی به عنوان سفره برتر کردی با اهدای لوح و جایزه تجلیل شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402071300894
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha